До Париж за един ден…

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Само 200 мили и каналът Ла Манш разделят Лондон и Париж. Затова няма нужда да се питаме дали еднодневна екскурзия до Париж е възможна! Не само, че е възможна, но е и абсолютно препоръчителна ако живеете в британската столица.

Всеки ден 14 влака, които пътуват директно до Париж, тръгват от известната гара Сейнт Панкрас в северозападната част на централен Лондон. Неописуемото двучасово пътуване минава през тунела под Ла Манш, известен още като Евротунел, който е подводен железопътен тунел с дължина около 50 км и свързва френския град Кале с британския град Фолкстоун.

Скоростта за движение в тунела е 160 км/ч, а извън него достига до светкавичните 300 км/ч. Времето за преминаване на тунела е 35 минути.

Чаровната френска столица е уникална съвкупност от историческо наследство и модерни обекти за шопинг и развлечение. Не пропускайте да се разходите по бляскавия булевард Шанз Елизе и да хапнете традиционния френски кроасан с гледка към красивата Сена. В късните часове можете да се насладите на множеството ресторанти, които гордо поднасят най-доброто френската кухня, или на коктейл пред известния кабаре бар – Мулен Руж.

Връщането към Лондон тръгва от железопътната станция Gare du Nord около 21:00 ч. Ако хванете най-ранния влак към Париж, ще имате на разположение поне 12 часа, за да обиколите китни улички на френската столица.