Интересни факти за квартала Сохо – Лондон

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Сохо винаги е бил квартал с особено противоречива репутация, но в момента е хот спот на нощния живот в Лондон. Улиците му се характеризират с динамична енергия и уникална съвкупност от ресторанти, барове, нощни заведения и магазини. Това е и раят за шопинг маниаците, които могат да се изгубят в магазините и моловете по Карнаби, Оксфорд и Риджънт Стрийт.

Сохо е мястото, където всеки може да намери предпочитаното от него забавление. Ето и няколко интересни факта за квартала в сърцето на Лондон:

Започваме с улицата Грейт Марлборо, където е била първоначално ситуирана цигарената фабрика на Филип Морис. Затова световно известните цигари носят именно това име – Марлборо.

Естествено, първата дискотека, отворена в Лондон – Le Poubelle, се е намирала точно в Сохо. Вратите и отварят през далечната 1959г.

Кварталът в сърцето на Лондон е привлякъл вниманието и на видни музикални изпълнители. Първият концерт на живо на легендарните Ролинг Стоунс е бил в Сохо. Джими Хендрикс е записал първият си албум точно там. Популярността на Бийтълс е достигнала естествено и до Сохо, където са правили най-зрелищните си концерти.

Освен дискотеки и нощен живот, кварталът се свързва и с някои видни поети и философи. Карл Маркс е живял именно в Сохо, а някои от улиците са кръстени на героите от романите на Чарлз Дикенс.