Камдън маркет – един от най-ексцентричните търговски квартали в Лондон

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Camden town или просто Camden се намира в северозападен Лондон. Жилищният квартал съществува от 1791 г и в миналото е бил ключово място за индустриалното и транспортното развитие на Лондон. Днес, индустриалната зона е превърната в ексцентрично туристическо място с множество магазини, маркети, заведения и музикални събития, като акцентът пада върху алтернативната поп култура.

Камдън се класира като четвъртото най-популярно място за туристите, като привлича близо 100,000 посетители всеки уикенд. В маркетите можете да намерите около 280 магазина и 60 ресторанта. Старите индустриални помещения са превърнати в атрактивни туристически обекти. Например, музикалната зала the Roundhouse е построена през 1847 г и е била предназначена за механизъм, който обръща локомотивите на влаковете в другата посока. The Stables Market носи това име, защото през миналия век сградата е служела за конюшна (stable от англ. – конюшна).

Electric Ballroom е маркет през деня, но се превръща в диско клуб в късните часове на денонощието. Вътре има 2 огромни дансинга и 4 бара. Многобройни рокендрол легенди са излизали на сцената на Electric Ballroom, сред които са U2, Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney, и др.

Camden Town е интересно за посещение място както през деня, така и вечер. Носи неповторимата нотка на алтернативната поп култура, която може да се усети във всяко малко магазинче, ресторант и дори нощен клуб!