Надпреварата за кметския стол в Лондон – 2021

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Регистрираните с право на глас за кметските избори в Лондон са над 6 млн. – почти колкото населението на България! Очаква се кметската надпревара през 2021 г да бъде много ожесточена, след като дълго беше отменяна поради пандемията с Covid-19.

Сред кандидатите за кмет има хора с различни демографски характеристики, както и от различни професионални сфери. Сред тях има: банкери, юристи, учители, феминисти, актьори, рапъри, бизнесдами, както и други известни (по незнайно какви причини) личности, решили да основат партия.

Оказва се, че на фона на кметските избори в Лондон, кандидатурата на Слави Трифонов за влизане в парламента все пак не е толкова абсурдна!

Най-интересният кандидат обаче е самоиздигналият се галактически воин – граф Binface (от англ. bin – кош за боклук, face – лице), който още на миналите избори беше предизвикал в надпревара Борис Джонсън и Тереза Мей.

За да участват официално в изборите, кандидатите трябва да предадат писмена кандидатура до 30 март 2021 г, която да получи минимум 66 гласа от членовете на избирателния комитет в Лондон, за да участват в официалната надпревара. Освен това, са длъжни да дадат депозит от 10,000 паунда, който ще получат обратно само ако получат повече от 5%  гласове на първия тур.