Работа в Обединеното кралство – Какво се промени?

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Правото на свободно движение между Обединеното кралство и Европейския съюз приключи на 31 декември 2020 г., а на 1 януари 2021 г. Обединеното кралство въведе точкова имиграционна система, която дава приоритет на уменията и таланта на даден човек, а не на неговия произход.

Обединеното кралство напусна ЕС на 31 януари 2020 г.

Ако не сте се установили в Обединеното кралство преди 31 декември 2020 г. и нямате права, съгласно споразумението за оттегляне, от 1 януари 2021 г. трябва да отговaряте на определени критерии и изисквания, за да работите или учите в Обединеното кралство.

Трябва да преминете успешно през различни проверки, включително проверка за съдимост в Обединеното кралство. Можете да посещавате Обединеното кралство за период до 6 месеца, без да кандидатствате за виза, като целите на Вашите посещения може да влючват: туризъм, посещение на Вашето семейство и приятели, обучение, служебни посещения, участие в събития и конференции и др. Подробен списък с позволени дейности е достъпен на GOV.UK.

Работа в Обединеното кралство

Едната опция да започнете работа в Обидиненото кралство, е с виза за квалифицирани работници. За да получите виза за квалифициран работник, трябва да докажете, че:

  • Имате оферта за работа за съответното ниво на умение;
  • Ще получавате съответния минимален праг на заплата от Вашия работодател (обикновено 26 500 британски лири или текущата ставка за конкретната работа, което от двете е по-високо);
  • Можете да говорите английски език на средно ниво B1 (съгласно Общата европейска езикова рамка).

Разбира се агенция „GlobalStar“ ще помогне на всеки с нужната амбиция и желание, да започне добра и доходоносна работа в Англия. Ние ще Ви съдействаме и помогнем с необходимите документи, и заедно ще преминем успешно през всички бариери. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас. Може да ни потърсите на тел.: +359 895361231 , или да кандидатствате за работа чрез нашата удобна онлайн форма – Кандидатствай за работа!