Кризата на Острова: Ще се отрази ли на празниците?

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

След Брекзит и пандемията от коронавирус, Великобритания е в период на приспособяване. Това заяви премиерът Борис Джонсън на фона на не леката икономическа ситуация. Великобритания е изправена пред криза с недостиг на горива и доставките по магазините.

Освен негостига на горива и празните магазини към грижите на британците, се добави и поскъпването на горивата и храните. Причината обаче, не е в липсата на горива – рафинериите са заредени, нарушени са доставките, защото няма шофьори.

Премиерът Джонсън обаче заяви в интервю за Би Би Си, че работят по план за увеличаване на заплатите и стабилизиране на икономиката. Според премиера планът, основан на висококвалифициран труд, ще реши проблемите в дългосрочен план.

Както може да предположите, тазгодишните Коледни празници, може да не са такива, каквито ги планирате! По-късно пред журналисти премиерът Джонсън увери, че тазгодишните празници няма да са като миналогодишните.

Но как ще се отрази това на неквалифицираните работници. Както всичи останали най-вероятно и Вие може да изпаднете в ситуация, в която ще бъдете лишени от някой елементарни но необходими за бита стоки. Но що се касае до работата, и по-конкретно до работата, която предлагаме ние, нищо няма да се промени. Global Star е компания, която е подготвена за всякаква ситуация, и текущата криза не би трябвало да повлияе на работата на нашите служители.