Notting Hill Carnival – втория по големина карнавал след този в Рио.

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Както преди сме споменавали, един от най-големите градове в Европа – Лондон, е мегаполис-дом на стотици различни култури. Красивото в това е, че можете да станете част от тези култури, стига да пожелаете!

Всяка година в края на август по улиците на квартала Нотинг хил можете да видите невероятен карнавал, отбелязващ карибското културно наследство. Ще се насладите на жива музика, пъстри костюми, различна храна, свежи напитки и страхотно плажно настроение.

Историята на събитието датира от 1966 г., когато се провежда за първи път. В години на сложни междурасови отношения, социалната работничка Раун Ласлет решава да организира стрийт фест за децата в квартала, като включва хора с различен културен бекграунд с цел да покаже на децата, че различните хора могат да бъдат заедно. Това събитие предизвиква голям интерес у месните имигранти от Карибите и се завършва с огромен успех.

От тогава, карнавалът в Нотинг Хил се провежда всяка година и е едно не само красиво и интересно събитие, но и носещо социален принос към обществото. Всяка година над 1 млн. човека стават част от събитието, което го прави втория по големина карнавал след този в Рио.