Trafalgar Square London – История и Интересни Факти

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Трафалгар е площад в централен Лондон, известен с емблематичните си фонтани и историческия паметник, посветен на лорд Нелсън. Едноименният площад носи това име като почитание към победата на Нелсън в битката при Трафалгар. На същия площад се намира и едно от архитектурните бижута на Лондон – Националната галерия. Тъй като предоставя огромна пешеходна площ, площадът е предпочитана локация за по-големи открити събития, демонстрации, протести и т.н.

Някои от най-забележителните събития са отпразнуването на китайската нова година и ежегодният гей прайд фестивал. Освен това, всяка зима Трафалгар е мястото, където можете да видите най-голямата и красива коледна елха в Лондон.

На площада има също множество забележителности: скулптури на исторически личности, бронзови лъвове, които „пазят“ паметника на лорд Нелсън, невероятни фонтани с делфини, русалки и тритони.

Най-близката метростанция до площада е Charing Cross, на линиите Bakerloo и Northern. Следващите по близост са станциите Leicester Square (Piccadilly line) и Embankment (District line).

Интересен факт е, че от 2003 г храненето на гълъби на площада е официално забранено и може да бъде наказано със санкция. Въпреки това, гълъбите точно на Трафалгар са една от най-големите атракции и възможности за перфектната снимка за инстаграм. Повечето туристи дори не са наясно, че храненето на птиците е забранено и много често може да видите хора, които да го правят. Въпреки това, не се изкушавайте да храните птиците, а само се насладете на красивата гледка!