Защо да изберем Лондон за нов дом и нова работа?

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Изборът да се преместиш в чужда държава е отличен начин да ускориш кариерата си. Като такава, вашата кариера вече не е ограничена от възможностите, които ви се предоставят във вашата страна.

Правилната комбинация от опит, квалификация и отношение означава, че световният пазар на заетост е много по-достъпен, отколкото си мислите. Пазарът на професионални работни места е наистина глобален. Глобалният пазар на заетост се променя и пазарът на професионални работни места става наистина много мащабен.

Въпреки хроничните нива на безработица в много области, индустриите на едни и същи места се борят да намерят достатъчно висококвалифицирани лица, които да запълнят критичните свободни работни места, необходими за подпомагане и разрастване на техните дейности. Тези текущи трансформации на глобалния пазар на заетост отвориха международни възможности за кариера по начин, който никога не сме виждали досега.

Когато добавите към този фон факта, че международният опит, с личната и професионална трансформация, която може да донесе, все по-често се разглежда като добър пример за висшите ръководни роли в големите организации, никога не е имало по-подходящо време за преместване.

Приемайки милиони туристи всяка година, Лондон винаги е бил чудесно място за посещение, но е и още по-добро място за живот и работа.

Независимо дали сте живели в страната и сте готови за този голям ход, или току-що сте си осигурили интервю за мечтаната работа с водеща агенция за намиране на работа в Лондон, като нашата, то означава, че тези редове ще имат за цел да ви покажат само някои от най-добрите причини защо трябва да работите в Лондон.

Най-добрите от най-добрите са в столицата

Първо, една от основните причини, поради които трябва да работите в Лондон, е, че това е столицата! Като най-процъфтяващият и вълнуващ град във Великобритания, Лондон е центърът на целия бизнес и единственото място, където да видите реалното израстване във вашата кариера. От фантастичните контакти, с които ще създадете по време на живота и работата си в Лондон, до натрупания трудов опит. Лондон ви прави по-приспособими за работа и отваря възможности, за които може би дори не сте мечтали.

Друга причина да работите в Лондон е, че всеки ден можете да видите всички страхотни дестинации, забележителности и атракции, заради които туристите пътуват до Лондон, дори и само, за да ги снимат. Независимо дали става дума за разходка покрай Бъкингамския дворец по време на пътуването до работното място или за чуването на камбаната на Биг Бен в знак на обедната ви почивка, работата в Лондон означава, че всеки ден изживявате всички тези страхотни туристически атракции, без да сте само туристи.

 

London

Лондон е град на бъдещето

Градът има по нещо за всеки и никога не седи неподвижно. Лондон е мегаполис, който независимо от богатата си история винаги гледа в бъдещето.

В много отношения Лондон е идеалното място да започнете кариерата си – и изглежда, че ще остане такъв за много дълго време напред.

Земя на възможности

Като дом на някои от най-големите корпорации в света и инкубатор на хиляди динамични и иновативни компании в бързо развиващите се сектори, Лондон е икономически много силен. Процъфтяващата социална сцена и богатото културно наследство също гарантират, че ще остане желана дестинация, привличаща талант и капитал от всички краища на света с впечатляваща скорост.

Лондон е глобален културен център. Лондон е истинска земя на възможности за мнозина, които искат да увеличат перспективите си за кариера.

Творчество

Наситени с разнообразни култури, Лондон е несравним за творческите индустрии, с множество възможности в пеенето, писането, актьорството, изкуството, дизайна и фотографията. По-вероятно е да направите по-голямо творческо въздействие в този град, отколкото във всеки друг във Великобритания, защото Лондон буквално живее и диша.

Красива история

Подобно на много други европейски градове, Лондон разкрива богатата си история на всеки ъгъл на улицата. Тъй като архитектурата все още стои от древни епохи, тук не може да ви омръзне да разглеждате забележителности, особено ако се интересувате от история.

Многонационална общност

Почти 40% от населението на Лондон е родено извън Обединеното кралство, независимо дали са израснали в Лондон като деца или са се преместили да живеят и работят. Можете да намерите почти всяка националност, която потъпква улиците на столицата, със забележителни общности от индийската, турската, португалската, френската, българската и китайската нации.

Ще научите повече за живота

Всеки голям град ще бъде шок, ако сте нов в него, независимо дали вече сте от Обединеното кралство или не, но ако търсите някакъв личен растеж и развитие, преместването в Лондон може да бъде най-доброто нещо. Нека си признаем, Лондон не е евтин.Така че от разумно бюджетиране и навигация в транспортната система като по часовник, до смесване с най-разнообразната колекция от фонове и култури във Великобритания, вие ще обогатите своя жизнен опит. Дори ако го правите само една година, ще придобиете само някаква перспектива. По-добре, отколкото да го загубите, нали?

 

бира

Бира

Не е тайна, че Обединеното кралство има лека репутация, че се наслаждава на питиетата, а Лондон може да се похвали с над 7000 кръчми, за да приюти както местни жители, така и туристи. Работната култура в Лондон вижда, че повечето пътуващи пътуват с влак или автобус, което означава, че буквално няма оправдание да се каже „не“ на чаша бира след работа, така че се включете.

Интересни факти

  • 75% от големите компании имат офиси в Лондон.
  • Незаконно е да бъдеш пиян в кръчма, така че почти всеки човек във Великобритания, да не говорим за Лондон, е нарушил закона.
  • Лондон е дом на 6 футболни клуба от Висшата Лига по футбол.
  • От всеки град с подобни размери, Лондон може да се похвали с най-много зелени площи – 40% от общата площ е покрита от прекрасни паркове

Ако търсите следващата си работа в Лондон, вие сте на правилното място. Добре дошли в големите възможности на Лондон. Очакваме ви.

Виж визможности за работа в Лондон