Гринуич – красота и история в южен Лондон

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Един от най-красивите и световно известни квартали на Лондон е Гринуич. Заемащ част от южен Лондон, кварталът предлага невероятни гледки към урбанистичния пейзаж на централен Лондон, красиви зелени паркове в огромни размери и множество маркети с кокетни магазини и ресторанти.

Всички знаем, че това е една от т.нар. централни точки на Земята, според която се определя часовият диапазон за целия свят. Освен това обаче, има и други интересни факти за Гринуич, които може би не са чак толкова разпространени.

Кварталът е една от предпочитаните лондонски локации за заснемане на холивудски филми. Не една суперзвезда е била засечена по улиците на Гринуич, с костюм и грим и в роля. Някои от най-известните филми със сцени от там са Пътешествията на Гъливер, Четири сватби и едно погребение и дори части от Карибски пирати. Освен това, много знаменитости избират квартала за свой дом, като например звездата от Линкълн – Даниъл Дей Люис.

Кварталът е основан на заплетена мрежа от тайни тунели. Един от най-зловещите тунели в града свързва именно Гринуич с източната част на Лондон. Този пешеходен тунел минава под река Темза и се твърди, че е дом на духовете на мъже и жени от викторианската ера. Минувачите твърдят, че чуват стъпките им, кънтящи под реката, а някои дори казват, че са ги виждали! Зловещо…