До кеймбридж за един ден

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Ако искате да си организирате еднодневна екскурзия в рамките на Острова – Кеймбридж е перфектната дестинация. Съвкупност от исторически съкровища, магнетични улици и красиви архитектурни произведения, Кеймбридж добива популярност през последните години като приятно и ненатрупано от туристи място за отдих.

Можете да се възползвате от различни опции за транспорт от централен Лондон до Кеймбридж. Влаковете от гарите Kings Cross и Liverpool Street са около 3-4 на всеки час и пътуването отнема около 30 минути. Една от най-интересните опции всъщност е пътуване с лодка по река Кам, която минава покрай световноизвестния едноименен университет. Той се намира в сърцето на малкото градче и представлява истинска архитектурна забележителност за посетителите.

Кеймбридж е изключително приятно градче, подходящо за пешеходна обиколка. Стартирайте от кулата на църквата Great St Mary, където след изкачване на 123 стъпала ще се насладите на панорамна гледка. Друга забележителна сграда, която не бива да пропускате е King’s College Chapel, където ще видите най-големите вентилаторни сводове на таван в света. В музея Fitzwilliam, който е безплатен за всички посетители, можете да намерите невероятни антични произведения на изкуството, включително и такива на Да Винчи и Рембранд.

Естествено, нямам как да пропуснете традиционен обяд с fish & chips и наливна бира, като за това преживяване препоръчваме местния пъб The Punter.