Какво да правим след локдауна в Лондон?

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

От 17 май всички заведения в Лондон на открито и закрито са официално отворени и вече лондончани могат да посетят любимия си пъб. Някои от рестрикциите – групи до 6 човека и спазване на дистанция, остават, но въпреки това градът с най-много барове в Европа вече се възвръща към нормалното си ежедневие.

Отварянето на заведенията и развлекателни обекти ще се случи бавно и постепенно. Докато настъпи възстановяването на 100%, държавата ще продължава да подпомага бизнесът във финансов аспект.

Още през миналата година, Великобритания създаде една от най-добрите социални схеми за подпомагане на финансово засегнатите от пандемията, най-вече в сферата на туризма. Схемата за подпомагане продължава до 31 септември 2021, което означава, че дори заетостта на туристическите обекти да е значително ниска, работниците са защитени от финансови трудности и ще бъдат подпомагани докато е нужно.

Сега е моментът всички да посетим и подкрепим любимите си заведения, като в Лондон можете да се насладите на невероятната атмосфера на спортните барове, докато гледате любимия си спорт. Стадионите няма да бъдат отворени скоро, но пък това означава, че можем да наблюдаваме спортните събития от уюта на лондонския пъб с бира и fish & chips.

Бъдете нащрек за отварянето на барове Belushi’s, които са считани за най-добрите спортни пъбове в Лондон, и тематично за ситуацията предлагат да резервирате заградено пространство с маса само за твоята компания и индивидуален телевизор. Брандът може да бъде открит в кварталите London Bridge, Hammersmith, Greenwich, Shepherd’s Bush и Camden, като е препоръчително да направите резервация предварително, тъй като са едни от най-предпочитаните локации след локдауна.