Най-старият затвор в Англия

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Вярвате или не, в Лондон има музей посветен на затворите. Това е The Clink Prison Museum, който в същото време е и най-старият затвор в Англия, датиращ от далечната 1144 г. Намира се във вече модернизирания квартал Southwark и е построен върху останките на оригиналния затвор. Представя скандалната затворническа обстановка от средновековието чрез археологически артефакти, реалистични звуци, миризми и картини и реалистични копия на античните пособия за изтезание. В Клинк Призън ще чуете най-шокиращите истории за преживяванията на затворниците и надзирателите.

Музеят с криминално минало предлага едно екстравагантно и различно преживяване за посетителите, които се интересуват от мистериозното минало на средновековните затвори. Всички те могат да се възползват от специализиран тур с тематично облечен гид, както и да си „поиграят“ със средновековните уреди за задържане под стража. Понякога дори се организират и кратки артистични представления, отново със същата тематика.

Музеят презентира историята си чрез интерактивно аудио и видео преживяване. Докато вървите по тъмните каменни коридори, ще бъдете заобиколени и от реалистични фигури, представящи образите на затворниците и надзирателите в миналото.

При всички случаи, не очаквайте от Клинк Призън изживяването от типичната обиколка в един класически музей. По-скоро се пригответе за едно мистериозно приключение, представящо тъмната страна на лондонската история.