Arsenal, Chelsea & Tottenham Hotspur: кой е „най-големият“ в Лондон?

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Футболът няма да е футбол ако феновете не спорят кой е по-добрият отбор! В мегаполис като Лондон с 6 отбора само в Premier League и кой знае още колко в останалите първенства, е трудно да се определи кой е най-големият клуб. Особено когато става въпрос за мултимилионни бюджети с огромни приходи и разходи.

Въпреки че през 2020 г повечето стадиони си стояха празни, без футболисти и фенове, спорът за най-големия клуб и стадион остава на дневен ред. Феновете се надяват прашните изложения на трофеи да бъдат поизтупани през новия сезон, когато ще си върнат тръпката да сложат тениската в цвета на любимия си отбор и гордо да демонстрират пристрастията си по улиците на Лондон.

Дори самите журналисти не могат да определят кой е най-успешният клуб, при наличието на толкова много трофеи и постижения. А и самите те, като типични англичани, са привърженици на определен клуб, което прави мнението им меко казано пристрастно!

Освен това, футболните клубове означават и много далечна история за кралството и всеки клуб има значителен принос към гордостта на англичаните. Все пак, едва ли има друга страна в света, която е изпратила толкова много различни клубове в световните висши лиги!