Natural History Museum – Природонаучен музей – Лондон

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Ако сте любител на музеите, Лондон е най-точната дестинация за вас, защото предлага едни от най-невероятните музеи в света. Един от тях е Natural History Museum, неизменна част от програмата на всеки турист!

Историята на този музей започва със сър Ханс Слоун, който имал толкова богата колекция от какви ли не предмети, че трябвало да се построи нова сграда, която да събере всичките му притежания. Въпреки скромното начало с колекцията на сър Слоун, в NH Museum е една от най-впечатляващите сгради в Лондон, със своя романски екстериор, наподобяващ величествена катедрала.

Този музей е ОГРОМЕН и е желателно да отделите цял ден за него, колкото и кратък да е престоят ви в Лондон. Дори и да опитате да прекарате само 2-3 часа вътре и след това да излезете, това няма как да се случи, защото необятният музей ви поглъща и колкото повече го обикаляте, толкова повече искате да видите от него.

Интересен факт е, че влизането в музея е безплатно за всички посетители. Също така вътре има food court, където можете да хапнете по средата на обиколката ви в музея и след това да продължите с нови сили.

От края на октомври до декември, около вековното дърво пред музея се създава невероятна коледна ледена пързалка, която е absolute must-do ако посещавате Лондон по време на празниците! Атмосферата е уникална, а вечер можете да видите най-незабравимата гледка от всички осветени с милиони лампички дръвчета в двора на музея.