Winter Wonderland Hyde Park – Грандиозната коледна дестинация в Лондон!

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Всяка зима в Лондон се появява невероятен коледен-маркет и увеселителен-парк, наречен Winter Wonderland. Това е абсолютният рай за малки и големи, който съчетава в себе си многобройни: ресторанти, барове, увеселителни атракции и игри. Шансът да си тръгнете с празни ръце от Winter Wonderland е минимален!

За голямо съжаление през 2020г Winter Wonderland няма да се състои! Но все пак, прочетете на какви атракции и дейности ще може да се насладите през 2021г.

Зимното чудо се намира в сърцето на Лондон, като заема почти целия Hyde Park. Отворено е от края на ноември до януари, като обикновено продължава около 6 седмици. Входът за всички е безплатен, но имайте предвид, че опашките са дълги и се пригответе да чакате, дори и в частите на деня, в които не бихте предположили, че ще има толкова хора.

Най-добрият начин да стигнете до Winter Wonderland е с метрото – Piccadilly line, като най-удобните станции са Knightsbridge и Hyde Park Corner. В дните около Коледа често се случва тези станции да са затворени, за да се избегне струпването на тълпи, затова се пригответе с резервен план за достигането до парка.

Всички атракции в Winter Wonderland са платени, като е препоръчително да купите своите билети предварително, иначе е много вероятно да не стигнете изобщо до желаната от Вас атракция.

Най-доброто време за посещение ако отивате семейно с деца, е сутринта. Ако искате да пиете с приятел греяно вино или горещ шоколад с ром, посетете увеселителния парк вечерта, когато ще сте заобиколени от хиляди коледни лампички.