Mercato Metropolitano – Mayfair

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Лондон се отличава с необятния брой ресторанти и барове, всеки от тях уникален и различен сам по себе си. Невъзможно е човек да каже, че е посетил всяко едно заведение или маркет, защото отварянето и затваряне на същите става толкова бързо и неусетно, че докато стигнеш до десерта, вече има още 10 нови места. 

Едно уникално и различно място за семпъл обяд с приятели или дринк след работа е интересният Mercato Metropolitano, който се намира в сърцето на Лондон – Мейфеър. Концепцията на всички проекти на Mercato Metropolitano е да се използва изоставена старинна сграда за създаването на food маркет с много малки стендове за храни и напитки от цял свят и обща seating area с маси и столове. Тоест ако всеки от компанията иска да хапне нещо различно, можете да го направите и пак да стоите заедно на една маса. В маркет можете да намерите прясна паста, китайски дъмплингс, винен бар, немска наливна бира, джелато и много др.

За локацията на вторият такъв маркет в Лондон е избрана катедралата St Mark’s на North Audley Street. След като е била достъпна дълги години само за частно ползване, сега St Mark’s е отворена за всеки. Тя се смята за историческо културно богатство на Англия и след двугодишно възобновяване с бюджет £5 млн. всички малки чаровни детайли са възобновени и достъпни за лондончани.