Shoreditch – London | Едно от местата които трябва да видите

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Ако посещавате Лондон, но искате да видите и нещо нетипично и интригуващо – посетете квартала Шордич. Там със сигурност няма да видите традиционните аристократични мотиви и величествени кралски резиденции, но ще се потопите в един непрестанно еволюиращ свят на нетрадиционно изкуство, стрийт арт, различна храна и ексцентрични малки заведения.

Странната, но дългогодишна история на Шордич, включва индустриалната революция на Лондон, поколения емигранти и Джак Изкормвача. Но в наши дни е частта от Лондон, която се смята за дома на най-креативните и търсещи различното хора.

В Шордич можете да намерите доста бюджетни и никак лоши хотели. Ако обичате да се наслаждавате на убийствени гледки с питие в ръка, препоръчваме rooftop-ът MONTCALM ROYAL LONDON HOUSE.

Можете да посетите абсолютно нестандартни музеи като музея на хората от средната класа (?!) или музеят Dennis Severs, който предлага уникалната възможност да преживеете Grandma’s historical home experience. Той представлява къща от края на 18-ти век, която е абсолютно автентична (няма дори електричество или канализация) и можете да чуете разговорите на „обитателите“ на къщата, както и да усетите миризмата на прясно сготвената храна.

Въпреки че графитите са все още (отчасти) нещо нелегално, в Шордич можете да видите наистина впечатляващи произведения на изкуството по екстериора на сградите.