10 съвета за живота в Лондон – Globalstar

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Ако сте намерили работа в Лондон, тази публикация е за вас. Ще ви дадем 10 съвета, които ще бъдат полезни за престоя ви, защото те ще ви позволят да се насладите на града и да забравите за притесненията, които имат всички начинаещи. Работещите в Обединеното кралство живеят в една от най-търсените дестинации в света.

Четирите страни – Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия – предлагат на чужденците широк спектър от преживявания. Англия е известна с нейната богата политическа и културна история, и е модел за формиране на много демокрации по целия свят.

Ето 10 съвета за живот в Лондон:

Гринуич Южен Лондон

Вземете максимално от културата, която ви е предоставена и излизайте навсякъде, и където можете.

Ако живеете в Лондон, трябва да се чувствате като лондончанин и това означава, че трябва да посетите всичко колкото можете. Не само в Лондон, но и в цяла Европа, тъй като Лондон разполага с 4 летища и ви позволява лесно да отидете навсякъде.

Бъдете учтиви ще Ви отвърнат със същото.

Трябва да научите маниерите, които те ще очакват от вас. Британците са много добросъвестни по отношение на възпитанието и дори в зает бар, те ще счетат за много грубо „прескачане на опашката“. Практикувайте правилното поведение в метрото, на ескалаторите, застанете отдясно и ходете отляво. Ако не искате да създавате задръстване, вървете по ескалатора, ако е пълно с хора.

Слънчево е… излезте навън и се насладете на града.

Слънчев ден е ден за забавление. Синьото небе и топлите температури имат начин да направят хората, особено лондончани, щастливи. Затова се насладете на хубавото време и не оставайте пред телевизора или лаптопа у дома. Има много паркове и зелени площадки, където можете да се разходите или да си организирате среща. Това е един от най-добрите съвети за живот в Лондон.

Разхождайте се разглеждайте града и се запознайте с нови хора.

Лондон е гигантски град с много работа и много история и култура. След като пристигнете, уверете се, че сте се запознали къде да ядете, да пазарувате, кое е най-доброто забавление и къде са най-близката поща и банките. Лондон може да ви накара да се почувствате самотни, ако не се срещате с нови хора, така че не бъдете социално дистанцирани и общувайте. Ще намерите много групи хора във Facebook, които живеят в Лондон и са в същата ситуация като вас.

Вземете си Великобритански мобилен номер.

Великобритания разполага с отлична мрежа за мобилни телефони, управлявана от четири големи компании (EE, O2-UK, Vodafone UK и Three). Всеки от тях предлага голямо разнообразие от договори с мобилни телефони, договори само за SIM или SIM като Pay As You Go. Вашият мобилен телефон не само ще бъде жизненоважен за поддържане на връзка с приятели, семейство и колеги, но също така вероятно ще се възползвате от достъпа до интернет, който без местна карта би ви затруднил на моменти.

Камдън

Използвайте градския транспорт.

За пътуване в Лондон, независимо дали с велосипед, автобус, влак или метрото, вашият незаменим наръчник е уебсайтът Транспорт за Лондон, където можете да се информирате и за Oyster Card, която ще ви спести пари за транспорт.Важна информация е, че от 2014 г. вече не можете да плащате в брой в автобуси в Лондон, тъй като се използват само карти за транспорт, които трябва да са заредени за определен срок, маршрут, превозно средство и прочее.

Намерете квартира близко до работата.

Най-добрата идея е да изберете да живеете някъде разумно близо до работата си, тъй като ако всеки ден пътувате 2 часа с метрото, това ще ви накара да се чувствате некомфортно след първия ден и няма да се насладите на преживяването си в този столичен град. Ако не можете да намерите най-добрия вариант за себе си, ви съветваме да използвате онлайн търсачите на настаняване като RightMove и Zoopla.

Съветът ни е да си представите си, че ще живеете там и да направите така, че да балансирате транспортните разходи с тези под наем.

Споделяйте езика си и учете нови.

96% от цялото население говорят английски и повечето от тях искат да научат други чужди езици, така че ако сте роден в страна, която не е англоговоряща, заменете собствения си език с английски и се срещнете с нови лондончани.

Създайте си местна банкова сметка.

Един от последните ни съветите за живот в Лондон е да си откриете Английска банкова сметка. Всички банки ще ви помолят за паспорта и за някои битови сметки. Паспортната сметка е изцяло насочена към пътници и може да бъде открита, след като кацнете в Лондон или дори преди да отидете, онлайн. Сметката е 12-месечна сметка. ще ви струва 6 паунда на месец и ще получите дебитна карта за достъп до вашите средства.

Mercato-Metropolitano-–-Mayfair

Винаги оставяйте бакшиш… колкото можете!

Даването на бакшиши в ресторанти, фризьорски салони, кафенета и прочее е често срещана практика, но само ако не е включена „такса за обслужване“. Такса обслужване в Англия и в Лондон като цяло се приема, че от 10-15 процента е нормално.

Надяваме се, че след нашия пост сте готови да живеете в Лондон, но ако все още нямате работа там и искате да направите най-добрия стаж за професионалния си живот, може да св свържете с нас за повече информация относно програми за работа в Лондон и започнете своя кариерен път с лондончани.

Ние също така предлагаме курсове по английски език в Лондон, и най-добрия съвет, който можем да ви дадем е да продължавате да търсите развитие за себе си и близките си. Всеки заслужава добър живот, а ние сме насреща за съдействия за професионална работа в Лондон.

Прочетете и: Защо да изберем Лондон за нов дом и нова работа?