Как да изберем агенция за работа в Англия?

В блога ни ще намерите полезна информация за работата и живота в Англия

Сигурни сме че вече сте обмисляли възможностите за работа в чужбина. Също така сме сигурни че дестинацията на която сте обърнали серионзо внимание е Англия. Така ли е? Не случайно все повече хора търся работа в Англия. Страна със силна икономика и с неограничени възможности за развитие.

Но как да изберете към коя агенция да се обърнете? На пръв поглед всички изглеждат еднакво. Ще ви кажем няколко показателя по които да разберете кой е най-добрият партньор за вас.

Репутация и обхват на дейност.

Преди да изберете агенция чрез която да заминете в Англия е желателно предварително да сте проверили нейната репутация. Всички агенции твърдят че са най-добрите и няма други като тях на пазара, но могат ли да го потвърдят и докажат?

За да направите правилният избор, трябва да намерите агенция която е от достатъчно дълго време на пазара и която разполага със специалисти в тази индустрия.

Работата с добре установена агенция ще ви донесе и допълнителни предимства. Компанията на която ще се доверите за вашето заминаване в чужбина трябва да е финансово независима и да има качествени партьорски връзки с бизнеси в Англия.

Все по-често се появяват нови агенции, „гладни“ за работа, настървени с агресивно превличане на персонал за чужбина. Можете ли да се доверите на компания от този тип?

Има ли лиценз за дейността.

Проверете дали агенцията е легитимна и дали разполага с лиценз за извършване на посредническа дейност. Има фирми които твърдят че са единствените лицензирани компания в България, проверете това! Агенцията трябва да лицезирана и да притежава удостоверение по смисъла на закона за насърчаване на заетостта. Ако конкретна компания крие такава информация, може да проверите легитимността и като се свържете с министерството на труда и социалната политика. Не правете грешки, отивате надалеч!

Контакти на министерството на труда и социалната политика, може да намерите на този линк: https://www.mlsp.government.bg/

Условия за работа

Агенциите с твърти позии на пазара ще ви предложат най-благоприятните условия за работа и ще се погрижат за всичко което е необходимо за да замитене. Ще ви помогнат с документите които ви трябват. Ще ви осигурят квартира и трансфер до нея що пристигнете в Англия. Ще ви окажат необходимата подкрепа за най-бързо и ефективно преодоляване на всяка трудност при пребиваването ви в чужбина.

Ако имате нужда от още информация за работата в Англия, свържете се нас. Ще отговорим на всичките ви въпроси.

Джоб Стар е тук да ви помогне да направите първите стъпки към вашия нов живот.